Pàgines

dilluns, 7 de gener del 2013

LA CORRUPCIÓ POLÍTICA.

Segons el baròmetre del CIS desembre 2012, s’ha duplicat la preocupació per la corrupció entre els espanyols. Passa del 9’5% al 17’2% que el mencionen com un dels principals problemes actuals.

On s’ha vist un país democràtic que pertany a la UE, amb una Constitució democràtica, amb un govern democràtic , amb una justícia democràtica  i que tinga més de 300 polítics imputats per presumptes casos de corrupció?

Els ciutadans  coincidim en què s’ha de fer alguna cosa,  però,  com fer-la? . De què disposem per poder exigir justícia? . Què podem fer davant de les decisions polítiques que , fins i tot, mantenen  polítics  imputats per corrupció en els seus escons?  

 Alguns/es,  podríem pensar  que el nostre vot és fonamental per acabar amb aquest estat de coses, però,   no hi ha corrupció també quan un partit polític ,que té poder, incompleix el seu programa electoral ? No ha enganyat els seus votants ?.. Ha passat alguna cosa? 

Si no passa res, si fan  el que fan i tot continua igual, el ciutadà  perd la credibilitat en els polítics , creuen que els principis que mouen a un partit d’un signe o un altre  es perden pel camí, i  l’únic que preval és viure del càrrec. L’ideari polític no existeix.

L’amiguisme, el clientelisme, els assessors  sense cap preparació  posats a dit, és el pa de cada dia .  On anirem a parar amb aquest estat de coses?

  No és corrupció permetre, d’alguna forma, el frau fiscal? No posar tots els mitjans per pal·liar aquesta sagnia constant dels que més tenen són el que menys paguen?

Per posar un exemple més , no us crida l’atenció  el cas Rodrigo Rato?  ara assessor de Telefònica. Com  és possible ?  És que no té cap responsabilitat en el cas Bankia?  

Evidentment, no és solament el cas de Rato, però  és tant recent, amb tantes persones perjudicades, enganyades ... que sembla increïble , que ni tant sols es preocupen del que puga dir  o pensar l’opinió pública al respecte.

I nosaltres, com deia anteriorment, què podem fer ? quin remei ens queda ?

La indignació, creix i creix... fins  on podrem arribar ?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada