Pàgines

dissabte, 1 de desembre del 2012

UN PAÍS , SOTA PAL·LI

No  fa massa, el dia 27 vaig publicar un article  “ SEMBLA IGUAL ... PERÒ”. Vés per on, ahir, apareix una notícia que ens mostra l’encertat del meu comentari.

Ahí va,  “ La Real Academia de Medicina y Cirugía de Andalucía Oriental”,  acaba de nombrar  Académico de Honor  a l’Excm. i Rvdm. Cardenal Dr. D. Antonio Cañizares  Llovera. Aquest acte va ser realitzat a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Granada. Al dia següent,  l’acadèmic Guillermo Olagüe, catedràtic d’Història de la medicina de la Universitat de Granada, va renunciar a la seua butaca al·legant que : “ l’acadèmia es una entidad específica para el cultivo de la ciencia médica  y Cañizares , carece de méritos médicos y científicos . Su único  bagaje cultural es un conjunto de creencias religiosas , básicament, dogmàticas, que están reñidas con la ciencia”.

Els mèrits que té aquesta personalitat religiosa són :

La seua afició per S.Lucas (patró de la medicina), la defensa de la vida , però no us confongueu, en el sentit d’oposar-se a l’ús del preservatiu encara que supose estendre la Sida i la mort a Àfrica,  a la investigació amb cèl·lules mare i amb embrions encara que això implique   alleujar  molt de sofriment;  a l’avortament, al dret sobre la pròpia mort.

 La pregunta és : Què pinta un cardenal, sense formació científica,  en una acadèmia de Medicina  amb tot eixe currículum ?

 Quaranta anys després de la mort de Franco, l’Estat continua estant dominat per la jerarquia eclesiàstica  Vaticana.  De què ens serveix que la Constitució Espanyola declare a  Espanya país aconfessional, si encara  passen aquestes anacronies ?

En qualsevol  altre estat , aquesta notícia seria un escàndol.

No m’estranyaria que dintre de poc, concediren al Papa , el premi  Nobel de física  per allò de descobrir que l’estrela de Betlem  era realment una supernova.

 Quin país !!!   Els nostres millors científics  a l’atur... i en les acadèmies . ARA ELS CARDENALS. !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada