Pàgines

dilluns, 3 de desembre del 2012

DESTORBEM !!

 Dos vells, s’han suïcidat. Un matrimoni  d’ancians 77 ella i 78 ell. De Granada. S’han suïcidat.  Terrible , dramàtica i cruel notícia.

Mirem-ho d’aquesta manera. Dos persones ancianes  s’han llevat la vida. Han deixat una nota als seus  fills : DESTORBEM  però també   ens l’ han deixat a tots  nosaltres.

Quina societat estem fent?  Dos vells, tota una vida treballant, donant el millor per als seus fills, havent pagat els seus impostos  per disposar d’una  pensió que els permeta, en arribar  l’edat de jubilació,   ser independents, autònoms,  poder fer front a  la  vida , per no sentir-se humiliats. Ara , quan tot ho han entregat,  quan més necessiten  ajuda,  just ara, “ destorbem”.

 
Me’ls imagine sols, desvalguts, en silenci, asseguts a una vella butaca, l’un al costat de l’altre,  amb el cabasset ple de medicaments i el got   d’aigua damunt la taula, amb  tristesa , amb  soledat. Tal vegada esperant el timbre de la porta per veure  els fills o els néts... Ningú arribà, ningú està.  Soledat.
 

Han donat la vida als fills, els han criat  i ara , també els han donat la mort... per no destorbar .

Sembla , que en aquesta societat tot destorba: els parats, els que no poden pagar la hipoteca, els dependents, els  jubilats, els joves sense feina.

Sembla, que no és bo tenir una sanitat i una educació universal i pública, no és un bon negoci!. destorba,

Sembla, que les grans empreses no han de pagar més impostos. Millor  permetre el  frau fiscal.

Destorben els professors, els metges, els invàlids, els indignats, els que ens manifesten per defensar el seu treball, l’escola, l’hospital, el menjador...

 I mentres... els culpables, aquells que mouen els fils de les lleis, ens somriuen hipòcritament...

Dos vells, s’han suïcidat, 77 ella i 78 ell...  tota una vida treballant... i  ara  han donat la seua mort .. únicament per no  DESTORBAR !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada