Pàgines

dimecres, 5 de desembre del 2012

LA MEUA LLENGUA ÉS EL MEU POBLE

Avui no escric jo, avui escriu el mestre, el professor Manuel Sánchis Guarner.

Ens deia en “ La llengua dels valencians”:

“ Qui renuncia a la seua llengua renuncia a la seua pàtria i el qui renega de la seua pàtria és com el qui renega de la seua mare. Un insatisfet, un desgraciat, que mai no podrà aspirar a ser altra cosa que un metec.

La llengua no és pas, com alguns imaginen erròniament, un instrument intercanviable, apte per a expressar conceptes i idees preexistents; ben al contrari, la llengua està absolutament lligada a aquests conceptes i a aquestes idees. Parlar d’una manera peculiar signific pensar d’una altra manera privativa, i pensar d’una  manera privativa significa concebre la vida d’una manera pròpia. La llengua i el pensament són lligats indissolublement, i l’extermini d’una llengua vol dir també l’extermini de la cultura de la qual la  llengua és expressió... "

 En aquests moments en què la dignitat de la nostra llengua està en perill, hem de reaccionar. Estimen la  nostra llengua, donem-li l´ús social que es mereix i defenguem-la davant d’aquells que la menyspreen i la rebutgen. Està en joc la nostra supervivència com a poble.  



Que ningú ens lleve la nostra llengua!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada