Pàgines

diumenge, 30 de desembre del 2012

BREUS PINZELLADES AL VOLTANT D’UN GRAN PINTOR : PENYA-ROJA

Penya-roja, com ells signa els quadres , és qualifica com pintor figurativista  realista i naturalista.

En 2011, exposà, com a invitat, a León en la  Galeria Pers Polis.

En 2012 , va ser sel.leccionat per la  pintora Marta Sozzi ,  comissària artística, com a   pintor representant d’Espanya  a Nova York, concretament en  Jadite Galleries , juntament amb altres artistes : Carla Arouesty (Mèxic), Gisela Gaffoglio (Argentina), María Zañartu ( Chile), Gabriela Batista (Panamà).

Posteriorment, una altra vegada, Marta Sozzi  el va requerir perquè tornara a exposar en AC Gallery  situat a la Plaça Chueca de Madrid, juntament amb Alejandra Bremer(Chile), Lorena Fernández(Colombia) i Gisela Gaffoglio (Argentina) , la qual, ja va exposar amb ell  a Nova York.

L’invitaren a  exposar en Califòrnia en el Latino Art Museum de Pomona , i també, en   la Fira d’art a Roma i una altra en París en un Estand d’Espanya. Els va agrair l’interés mostrar, però   va declinar les invitacions per considerar-les massa precipitades pel poc temps  que disposava per a la seua preparació.

Actualment  està enllestint  una exposició individual ,  encara que no ha posat data ni lloc.

Es considera  un pintor independent, bastant refractari  a  participar en concursos, tot i que, n’ha guanyat alguns de pintura ràpida.

Què he de dir de Vicente !  Pepe Aragó, gran professional i millor persona, em digué ,quan treballaven en el CP Recaredo Centelles de la nostra ciutat, :  “Vicente, ha sigut el millor alumne que he tingut mai, el més intel·ligent ”. Aquestes paraules , dites per Pepe, són un gran elogi i més quant són expressades amb el cor en la mà.

Des de ben xicotet, va destacar amb la pintura, la seua autèntica vocació. Sempre el veia amb el pinzell en la mà. Si podem afirmar que la pintura és un art amb el qual es naix ,  Vicente , sense cap mena de dubte , ha nascut amb eixa llavor artística , que només els grans tenen a dins.

Actualment, la seua pintura , viatja , fins i tot, fora d’Espanya. El seus quadres ,van agafant fama, nom i prestigi.

Si alguna cosa ha de posseir una obra d’art, és la seua originalitat. Jo, que sóc un admirador de la seua , la trobe en la utilització que fa del color , en la gran lluminositat que impregna el quadre.  La bellesa de la seua obra, no està solament en plasmar la realitat en el llenç, a més , li dóna la màgia de poder imaginar-te-la. L’aire, la claror, la penombra., el color, la llum...aquestos elements, combinant-se en els seus paisatges, provoquen que  la seua pintura prenga dinamisme, prenga vida.

El futur  d'un artista  és impredictible... però jo aposte per ell com un valor segur.

Ací teniu una breu representació de la seua obra.
 









 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada