Pàgines

dilluns, 31 de desembre del 2012

SANITAT, EDUCACIÓ... QUE ENS DEIXEN TRANQUILS !!

Em preocupa molt, com acabarà la sanitat en el nostre país. Aquesta ideologia privatitzadora que encapçala el PP, no ens augura res bo.

Fixen-nos en EE.UU, on l’assistència sanitària està privatitzada, que disposa dels millors hospitals del món, i en canvi el grau d’insatisfacció de la població  és molt elevada. La qual cosa, ens indica que  no per disposar d’unes instal·lacions supèrbies , necessàriament ha de funcionar bé.  A més, és dels més cars ,també, del món amb un 16’7% del PIB .

Espanya , en 2008, any que començà la crisi gastava 6’5% del PIB, per davall de la mitjana europea que era del 7’3%. El sistema sanitari espanyol, fins ara, ha estat molt ben valorat per la ciutadania, evidentment , hi ha coses per a millorar (temps de visita, llistes d’espera...) , però el grau de satisfacció , segons les enquestes , ha sigut  bo.

 Convertir la sanitat en un negoci, és ja el que ens faltava per enderrocar  el tan anomenant estat del benestar. L’educació convertida en eina ideològica i religiosa, i la sanitat convertida en un negoci, atempten contra els dos pilars bàsic de la societat.

Els governs socialistes i el govern tripartit en Catalunya, havien incrementat els recursos financer per a la sanitat pública, reduint el dèficit que tenia. Ara , amb  les constant retallades , la sanitat perdrà la seua qualitat i en conseqüència afectarà a la nostra salut.

Que no ens retallen en sanitat, ni educació, ni en pensions, ni en les ajudes als dependents, als aturats. Si volem retallar.. que ho facen, però allà on pica , on cou.. o siga : a l’impost de patrimoni  (2.100 milions), a l'impost de successions ( 2.552 milions), a l'impost a les grans empreses (5.300 millons),  subvencions a l’església retrògrada i homofoba. (10.000 milions). Ahí tenen suc, que xuclen . A nosaltres, el poble, la classe treballadora que ens deixen tranquils.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada