Pàgines

diumenge, 4 de novembre del 2012

LA NECESSITAT.

 Avui comença el dia molt nuvolós. De fet, quatre gotes sí que han caigut. El carrer està mullat. Realment, m’he posat a escriure sense saber en què. Això resulta problemàtic, perquè escric  sense un projecte mental, sense tenir una necessitat imperiosa.... EP!! JA ESTÀ, ... ho acabe de dir . NECESSITAT.

Aquesta paraula “necessitat”, ha de venir de molt lluny, però de molt.  Quines haurien segut les necessitats vitals per l’home al llarg del temps?  amb tota probabilitat, la supervivència, o siga el que podríem anomenar “necessitats biològiques” ( menjar, beure,  procrear...) . Clar, avui en dia caldria substituir aquest terme per un altre que tots coneguem perfectament., “articles de primera necessitat” com el pa, l’oli, el vi, la carn , el peix.... Hi ha molts veritat? i fins i tot podríem discutir quins són  imprescindibles i quins no. Ací , entraríem en un profund debat cultural. (només cal  recordar que el pernil i l’oli no s’utilitzen en molts països  i , en canvi , seria impensable el.liminar-los del  nostre).

És evident, que no totes les necessitats  han de ser de primera necessitat. Si es posarem a escriure una llista d’articles que , al nostre parer, ens foren necessaris... hi hauria moltíssima diversitat : sabó, tabac, cervesa, MÒBIL, INTERNET, “APALABRADOS”,FACEBOOK, MESSENGER ... Fins i tot, que us sembla  si afegirem el  LLIT ? Ací, ens passem mitja vida dormint i somniant i l’altra mitja intentant reproduir-nos de mentida, i alguna ( cada vegada menys) de veritat. Bon invent , el llit.

I, el cotxe, la televisió, la ràdio... què em diem d’això?. Si aquests elements desaparegueren.... HAURÍEM DE CANVIAR LA VIDA. A què sí ?  .Fins i tot, és important  la meua butaca, en la qual estic ara assegut, i el rellotge, la maquineta d’afaitar  i el preservatiu, la taula i la mantega amb les torrades i melmelada, l’aigua calenta i  la cocacola, el café ummm!! i la dutxa o el bany, el diari..., els xurros amb xocolata calentet!! déu meu quin tresor!!  I les castanyes torrades ? .. millor ja no dic res....!!

Tot  ens és necessari.. perquè tot forma part de la nostra forma de viure .Tot acaba esdevenint NECESSITAT.

 Ei!! collons!!  l’aspirinaaaaa... , las pastilles del colesterol, les de la hipertensió, el sucre... les pastilles  deeee...!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada