Pàgines

dissabte, 22 de setembre del 2012

PER A TOTS/ES ELS/LES QUE ES PREOCUPEN PER LA SITUACIÓ DEL NOSTRE ESTAT.

Segons un article publicat en la revista Rebelión “Impuestos y fraude fiscal”

  per   Vicenç Navarro, Catedrático de Políticas Públicas. Universidad Pompeu Fabra, y Profesor de Public Policy. The Johns Hopkins University,   :

- El sindicat de tècnics del ministeri d’hisenda (Gestha) és una de les institucions més valuoses d’aquest país. Miguel Àngel Mayo, coordinador d’aquest sindicat a Catalunya ens aporta una quantitat de dades sobre el frau fiscal en Espanya, que no han tingut ressò en els mitjans de comunicació.

PREPAREU-VOS !!

- El frau fiscal representa 89.000 milions d’euros. Un dels fraus fiscals més elevats d’Europa i també de la OCDE (el club dels països més rics del món).

 - Espanya és el país que té menys inspectors d’Hisenda en relació a la població tributària, tres vegades inferior als països de la OCDE i cinc vegades inferior a França i Alemanya.

- Aquest increïble frau fiscal es concentra en un sector molt reduït de la població : les grans fortunes i les grans empreses, que factures més de 150 milions d’euros a l’any.

-Aquest frau el canalitza la banca cap a paradisos fiscals  ( és a dir, països on pràcticament no paguen res ).

-  El fons monetari internacional calcula que la quarta part de la riquesa del món està dipositada en  eixos paradisos fiscals.

-  Espanya, és un dels països que té major nombre de forats fiscals que minven  els ingressos de l’Estat. Els que més utilitzen els paradisos fiscals són un total de 3.113 societats d’inversió de capital variable (SICAV), gestionen un patrimoni de 26.154 milions d’euros.

En conseqüència, els rics i super rics, quasi no paguen imposts a Espanya. El sistema de tributació és profundament injust. El 44% dels ingressos de l’Estat provenen de l’impost de la  Renda de les Persones Físiques (IRPF), dels quals el 83% de la recaptació es basa sobre les rendes del treball ( o siga , de la població que treballa i està en nòmina). I un 32% de l’Iva.

Acaba l’article, afirmant que els que tindrien que pagar molt més del que paguen no són els ciutadans normal , sinó el 10% de la població o siga el rics, que a més són els que tenen un enorme poder polític i mediàtic en aquest país.

Em sent indignat, enganyat, traït... La pregunta  que em faig ara mateix és :

Si tot és cert , i per la font utilitzada  ha de ser així, QUÈ HAN FET ELS SUCCESSIUS GOVERNS TANT DE DRETA COM D’ESQUERRA PER ACABAR AMB AQUEST FRAU FISCAL?  

 Molt ha de canviar la situació perquè aquesta igualtat no siga correcta:

POLÍTICS = FRAU    . 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada