Pàgines

dissabte, 12 de gener del 2013

PRIMA DE RISC I ATUR


Per primera vegada des de feia molt de temps, el tresor ha aconseguit col·locar en la primera subhasta de l’any 5.817 milions  en bons i obligacions, amb una prima de risc que ha caigut per davall dels 340 punts, un nivell que no es veia des del març de 2012.
Tant de bo, que aquesta tendència no canvie i es mantinga.

No obstant això, no hem de perdre de vista que el que ha millorat , de  moment, són els interessos que hem  de pagar als mercats. Els deutes s’han de pagar, encara que siga a un interés més baix
No sóc , particularment optimista. La crisi continua  i continuarà mentre no es creen noves empreses i llocs de treball, fins que no comence a fluir el crèdit des dels bancs i açò ara per ara  és  molt improbable.

Malgrat aquesta bona notícia, Eurostat (oficina d’estadística comunitària) assenyala que  Espanya lidera la desocupació   amb una taxa d’atur d’un 26’6% , mentre que la mitjana Europea (UE) es situa en un 10’7%.  Hem de fixar-se per exemple que Alemanya té una taxa d’atur actualment del 5’4 %.
A més, la desocupació juvenil (menors de 25 anys) ,   ha arribat al 57’6%,  mentre que  la mitjana EU, es situa en un 23’7%.

Aquestes dramàtiques xifres em fa pensar que la situació, lluny de millorar, el que  ha fet, fins ara, ha sigut  empitjorar. Aquesta política atemptatòria contra l’estat de benestar només ha aconseguit  augmentar l’atur. Ja hem arribat a més de sis milions d’aturats. Aquestes xifres no les pot  suportar cap país.

Us en recordeu de la faula de la formiga i la xitxarra? .. Doncs això !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada