Pàgines

dimecres, 16 de gener del 2013

LA VOCACIÓ POLÍTICA

La vocació és la tendència que sent una persona a realitzar determinades activitats. És una  inclinació natural que es manifesta prematurament.
Evidentment,  les persones, no tenim una sola vocació. Disposem de multituds de possibilitats de fer o dedicar-se a una cosa o altra. El context, les habilitats específiques, la situació econòmica , l’entorn social... determinen , sense cap mena de dubte, la nostra vocació.

Realitzar un treball que ens agrada, una carrera que ens motiva, realitzar una activitat que ens resulte gratificant, propicia obtenir uns bons resultats .
No escollir bé, pot provocar una gran decepció o un fracàs . Els diners , no ho són tot , encara que hem de pensar, també , en conjugar la nostra vocació amb  la possibilitat que la nostra activitat ens puga proporcionar els ingressos suficient per viure dignament.

Observem un poc l’entorn:
Un mestre ha de ser una persona que li agrade ensenyar, educar, que estime els seus alumnes, que els motive perquè puguen aprendre  i passar-s'ho bé al mateix temps.
A un metge li ha d’agradar  diagnosticar la possible malaltia i posar tots els coneixements científics i terapèutics per sanar el pacient.
Un advocat, s’ha de posar en la pell dels seus clients i ajudar-los a solucionar, de la manera més adients, els seus problemes legals o penals..
Un jutge, haurà d’aplicar la llei, de forma justa  , coherent, sense deixar-se portar per febleses emotives.
Podríem seguir,, i seguir . .especificant característiques vocacional implícites en qualsevol professió... i seguiríem , seguiríem.. fins arribar a  determinar les característiques d’un polític.

 Definir la  vocació política, actualment, seria tot un repte i possiblement una temeritat. Més de 300 polítics imputats per corrupció, ho diuem tot.  Que falla ací, ?  No han triat bé la seua vocació.. o pel contrari la seua vocació és precisament aquesta,  omplir-se les butxaques?

Vosaltres teniu la paraula!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada