Pàgines

dimarts, 3 de juliol del 2012

QUÈ PASSA ACÍ ?

 “El Premi Nobel d'Economia Paul Krugman ha afirmat avui que l '"única" esperança per l'euro és que l'eix Rajoy-Monti-Hollande, que qualifica com "la coalició de l'antic Imperi Romà", exigisca a Alemanya la compra massiva de deute sobirà per part del BCE aquest mateix any. Asegura que "si fracasa España, fracasa el euro". Assegura que "si fracassa Espanya, fracassa l'euro". “
 
“En el cas d'Espanya, Krugman creu que l'austeritat i la disciplina pressupostària "per si mateixa" no poden resoldre els seus problemes-especialment una aturada proper al 25% - encara que admet que és necessària en algun grau.”
 
Els estats membre de la UE, si no estic equivocat , són actualment 27, però només mana un, Alemanya. La resta de governs vénen a ser com titelles en les mans de la cancellera Merkel. Meneja  els ninotets  com vol. Els hi posa cap    amunt o cap avall.

Si el que afirma Paul Krugman i també molts altres economistes, és que ha d’actuar el BCE per comprar deute sobirà,  recapitalitzar el sistema bancari , imprimir diners  ... perquè els mercats secundaris abaixen  la prima de risc ,

la pregunta és :  Si això és així... quin sentit té la política d’austeritat que exigeix Merkel i que el  govern espanyol , com a bon ninotet s’esforça en complir ? 

Primer, ens deien que és necessari una política d’austeritat, que  “nos tenemos que apretar el cinturón”, “ que hem gastat més del  que teníem ..”  i nosaltres  , els ciutadans que ens hem passat tota la vida lluitant  per aconseguir tenir una casa o un cotxe , a base d’hipoteques, de crèdits,  de fer càlculs impossibles per acabar el mes... ara va i resulta que hem gastat més del que podíem. És que acàs el crèdit no ha estat l’invent  del mercats financer per activar la venda de   tota la producció que ells mateixos dirigeixen? 

Amb la reforma laboral ens han robat molts dels drets aconseguits després de vagues , lluites i fins i tot sang. Han abaixat els salaris, han retallat en educació, en sanitat, pagarem pels medicaments, ens apujaran l’IVA ( significarà entre 700 i 800 €  més a l’any per a una família), la llum, el gas,  ...i  tot això per a res...L’únic que aconseguirem serà desactivar encara més el consum i en conseqüència  l’economia. Es pot permetre un país com  Espanya amb el 25% d’atur tot això?

En conclusió... Si abaixar la prima de  risc no és cosa nostra si no del BCE i Merkel, i si amb polítiques d’austeritat  l’unic que  aconseguim es  paralitzar l’activitat econòmica... aleshores...  QUÈ COLLONS PASSA ACÍ.?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada