Pàgines

divendres, 19 d’octubre del 2012

ASSETJAMENT ESCOLAR

La tecnologia ha posat a l’abast dels joves noves formes de relacionar-se, internet, el mòbil , les xàrcies socials: facebook, messenger, xats, whassap...tot un ventall de possibilitats que ens permeten estar permanentment connectats.

Tot està bé si l’ús que fem és responsable. Però dissortadament, no sempre és així.

Avui ,la premsa destaca el suïcidi de la canadenca Amanda Todd després de patir assajament escolar. Un cas dramàtic que ha general una gran commoció mundial.

Els psicòlegs, alerten que el ciberassetjament pot ser més perjudicial que l’assetjament directe, en persona, donat que la víctima és assejada constantment.

Verònica Martínez Quesada, psicòloga infantil de l’Institut Superior d’Estudis Psicològic de Barcelona, afegeix que“ en la víctima es genera una gran dependència de l’smartphone. Al final és ella mateixa la que no aconsegueix desconnectar, ja que es passa tot el dia preocupada , vigilant el mòbil a veure si l’han tornat a insultar”.

Nous temps, noves tecnologies , nous riscos.

No es prou regalar un mòbil amb tarifa plana a internet als nostres fills , després,també hem d’estar vigilants en el seu ús i com això pot afectar al seu equilibri emocional i afectiu




.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada